lördag 30 november 2013

Shake it!

Med lite plastfilm och guldtråd kan man göra ett annorlunda kort, det är bara att tejpa runt ordentligt.
Man kan fylla fickan med en massa kul, tex paljetter, stansar eller glitter. :-)

onsdag 27 november 2013

Det retar mig lite att jag inte köpte fler av scraparket som hade fantastiska vintage bilder av asiatiska kvinnor. De ger korten en känsla av en förlorad värld som jag gillar. Dagens läxa är helt enkelt.......gillar man ett ark väldigt mycket...köp 2 av det :-)

tisdag 26 november 2013

Dragspelskort med beskrivning

Det är kul att göra dragspelskort. Här har jag gjort ett elegant sådant där jag lekt med lite mönster. Kortet är 45 cm långt. Gör bigniningar lodrätt på 7,5 cm 15 cm 30 cm och 37,5cm. Skär vågrätt en skåra som är 3 cm in både uppe och nere som slutar och börjar 7,5 cm in på kortet. Vik kortet enligt bild och dekorera.På baksidan och framsidan sätter du en liggande rektangel ( se medeljongmönstrade pappret) . Det förhindrar vikningen på kortets framsida och baksida och får fram den fina vikningseffekten. Guldtråd är fint att använda på kort, här har jag tejpat med dubbelhäftande tejp på baksidan och snurrat den runt kvadraten i ett mönster.

måndag 25 november 2013

A is for...

Hittade ett fint scrappapper med alfabetetet som en barnbok. Gulligt att klippa ut och använda som dekoration. Med några brads och koppartråd så kunde jag göra något som ser ut som en stjärnbild så kanske ska man göra Karlavagnen på nästa julkort?

söndag 24 november 2013

Att scrappa med ett block är rolig och lättmatchat. Här har jag lekt lite med flät-teknik där jag gjorde små remsor som jag sotade i kanterna innan jag flätade ihop dem. Den 5 cm breda tejpen med olika grafiska symboler som tex krona, kamera,cykel ....osv är jättefin att ha på kort( skulle helst ha den överallt men det skulle nog inte funka ju överallt men den är en fin detalj) .
Ibland så måste man i scrapsammanhang ge sig hän. Kortet saknade det lilla extra och frågan var , vad saknades? Efter en öl upptäckte jag att kapsylen var det som saknades. I bland hittar man saker i vardagen som är superfina att scrappa med som tex en ölkapsyl. Håll ögat öppet hela tiden för att de fina detaljerna kan du finna på de mest oväntade ställena. Bäst jag tar en öl till.....
Vintern närmar sig, passa då på att göra lite höstiga kort man vet ju aldrig om man blir hembjuden på en thanksgiving middag eller? Ett måste är ju att ha en bladstans då kan man göra massor av löv. Skär ut en enkel träform och sätt igång att dekorera...magiskt. :-)
Ett litet stjärnkort som jag gjorde till mina vänners inflyttningsfest, enkelt men effektfullt. Blomman är enkel att göra med en 50 cm lång pappersremsa som du klipper jack in till hälften innan du rullar ihop och limmar den. Vik sedan ut flikarna. Ta da! Stjälken gör du med tejp eller som här silkespapper som du limmar runt basen innan du skruvar den till en stjälk.


När jag ändå lägger in fjärilar så kan jag lika gärna lägga in fler. De är perfekta att använda på kort och lätta att vika. Här under finns en länk till ett ställe som visar hur man gör dem.
http://media-cache-ak1.pinimg.com/originals/71/1f/e0/711fe072b777896c56328e9b9db07d2e.jpg

Kartor är fantastiska att använda på olika sätt i kort, denna karta köpte jag i ett kit och jag tror att det är Holland på bilden. Textpapper är ett måste i alla fall i min scraphörna, kul att göra små objekt av dem som rullar eller som här en origamifjäril.
Ett bra tips är att gå på loppisar och antikvariat där kan man lätt hitta gamla böcker och kartböcker som är bra till kort tillverkning och annat.

Alla är nybörjare någon gång....

Hej, jag satt och funderade både länge och väl innan jag lyckades med att göra alla val för att kunna få igång min blogg. Här tänker jag lägga upp lite saker som jag gör och andra ideér som kan vara inspirerande för mig och andra. Det här är ju min första Blogg så jag får bara ta tjuren vid hornen och testa mig fram. Hoppas det här blir en givande resa.